שרך ראש הכינור Fiddlehead Fern

image

השם “שרך ראש הכינור” לא מתאר סוג של שרך אלא את זמן הגיזום שלו, כמו “נבטים”. ראש הכינור של השרך הוא העלה הצעיר ביותר לפני שהוא נפתח,

כשהוא מגולגל כמו נחש ירוק לתוך עצמו ובכך מזכיר את החלק העליון של הכינור שאליו מחוברים המיתרים.

ישנם סוגים שונים של שרכי מאכל, המוכר מביניהם:
ostrich fern

image

image

-העלה הצעיר של השרך, עשיר מאוד בויטמינים

C,A
וכן מכיל  ברזל, מגנזיום וסידן

image

טעמם מזכיר אספרגוס ומעט שעועית ירוקה.
הם פשוטים להכנה וניתן לשלבם באין ספור צורות ותבשילים.

מתכון פשוט לדוגמה:
מצרכים:
20 “ראשי כינור”
כף לימון
שמן זית
3 שיניי שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
קודם כל מסירים את החלקים החומים מראשי הכינור.
ממלאים קערה בינונית במים קרים, מערבבים פנימה את מיץ הלימון ומכניסים את הFH – fiddleheads, דוחפים את הFH פנימה מספר פעמים כדי לנקות אותם.
לאחר מכן מעבירים למסננת לייבוש.
בסיר מביאים מים לרתיחה.
מוסיפים את הFH ומבשלים כחמש דקות לריכוך ראשוני.

מחממים מחבת על חום בינוני.
מוסיפים שמן זית,
שמים את השום קצוץ גס ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הFH, מלח ופלפל ומתגנים כ- 10 דקות או עד שהם מתחילים להשחים באופן שווה משני הצדדים.
ולהגיש!

image

image

Leave a comment